Květen 2008

Neoméfa modrohlavá

26. května 2008 v 15:30
Neoféma modrohlavá je krásně pestře zbarvený papoušek, který je u českých chovatelů poměrně rozšířený. Podobné zbarvení má málokterý papoušek. Hlava a konce křídel jsou světle modré, hruď krásně červená, břicho žluté a záda zelená. Končetiny jsou šedorůžové. V přírodě můžeme tohoto ptáka nalézt na jihu Austrálie. Velikost je asi 19cm včetně ocasu. Tyto neofémy se dožívají průměrně dvanácti let.
Hmotnost:
40 g.
Počet vajec:
5 vajec.
Potrava:proso, lesknice, loupaný oves,..

Papoušci

25. května 2008 v 15:15

Rozvrh-Ostatní

20. května 2008 v 19:01


Rozvh-Piráti z karibiku

20. května 2008 v 18:40

Rozvrh-Olsenky

20. května 2008 v 18:38

Velbloud

16. května 2008 v 15:48
OBRÁZKY:
Velbloudi jsou skvěle uzpůsobeni k životu v krajích, kde je přes den vedro, v noci zima a po celý rok málo vody a rostlin. Spásají mnoho druhů bylin, včetně trnitých a slanomilných keřů, kterých si jiná zvířata ani nevšimnou. Velbloudi žijí většinou ve stádech vedených dominantním samcem. Samice rodí přibližně jednou za rok jedno mládě.

Pro tato zvířata je charakteristické plivání jako jedna z obranných taktik. Využívají několik typů plivání, od výhružného pouze ze slin až po vyprázdnění natráveného obsahu předžaludků. Můžeme je potkat ve střední Asii na poušti Gobi, kde žijí ještě divocí velbloudi dvouhrbí tzv. drabaři. Velbloudy jednohrbé, nebo-li dromedáry, najdeme na Blízkém východě a v severní Africe na Sahaře. V Austrálii byli uměle vysazeni.

Na cestách za potravou urazí velbloudi dlouhé vzdálenosti. Vyznačují se schopností přežít dlouhou dobu bez vody. Velbloudi si ukládají vodu ve tkáních svého těla, a pokud nepracují, vydrží bez této zásoby až 10 měsíců, aniž by se museli napít. V té době jsou ovšem velmi hubení, zesláblí a často nemocní. Když se velbloud dostane k napajedlu, dokáže vypít až 135 litrů vody za 10 minut. Během této doby jeho tělo postupně získává normální tvar.

Papoušek jménem Pyrura hnědouchý

16. května 2008 v 13:53 VŠE O PAPOUŠCÍCH
Výskyt: Areál přirozeného výskytu zasahuje na území Argentiny, JV Brazílie, Paraguaye a Uruguaye .
Potrava:
směs pro střední papoušky.
Hmotnost:85 g.
Rozšíření v Evropě: První poznatky o pyruře hnědouché byli sepsány roku 1809. V 1869 byli dovezeny první dva ptáci do londýnské zoologické zahrady. Odchovu se docílilo o šest let později. Nyní je u nás relativně hojně zastoupen a v budoucnu by se měli početní stavy navyšovat, protože chov pyrury hnědouchého není nikterak náročný.

Opice

14. května 2008 v 11:29
Obrázky:
Opice
je podřád primátů.
Dělí se na nadčeledi: ploskonosí žijící v Jižní a Střední Americe, úzkonosí žijící v Africe a Asii a hominoidi, kam jsou řazeni gibonovití a lidoopovití. K opicím patří také vymřelá nadčeleď Parapithecoidea. Základními rysy jsou chápavé prsty, vysoce vyvinutý mozek a částečně či úplně vzpřímená poloha při chůzi. Hlavním orientačním smyslem je zrak. Pro končetiny opic je typické, že drápy jsou přeměněny na ploché nehty.

Klokani

13. května 2008 v 15:22
Obrázky:
Klokan hbitý
je středně velký, dosti štíhlý klokan, který se dá poznat podle červenohnědé horní části těla, zřetelně kontrastující se světlou spodní částí.
Výskit V tropické severní Austrálii, od severního Queenslendu až po sever Západní Austrálie. Nezachází však příliš daleko do suchých oblastí vnitrozemí, je typickým obyvatelem tropických stromových savan a travnatých biomů se stromovým porostem. Setkáme se s ním i v jižní části Nové Guineje.
Délka klokana hbitého je 60 až 85 cm. Jeho hmotnost je 9 až 27 kg.